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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
23/04/2019 |
Data da última atualização: |
30/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SIMOES, W. L.; GUIMARÃES, M. J. M.; ARAUJO, G. G. L. de; WILLADINO, L. G.; PERAZZO, A. F.; BELFORT, L. dos S. |
Afiliação: |
WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; Miguel Julio Machado Guimarães; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Lilia Gomes Willadino; Alexandre Fernandes Perazzo; Letícia dos Santos Belfort. |
Título: |
Chemical-bromatological characteristics of forage sorghum varieties irrigated with saline effluents from fish farming. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Comunicata Scientiae, v. 10, n. 1, p. 195-202, 2019. |
DOI: |
10.14295/CS.v10i1.1943 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the chemical and bromatological characteristics of forage sorghum varieties subjected to different leaching fractions of saline effluents from fish farming in the Semiarid region of Brazil. The experiment was conducted in a randomized block design, in a 3×4 factorial arrangement with four replications, consisting of three forage sorghum varieties (Volumax, F305, and Sudão) and four leaching fractions (0%, 5%, 10%, and 15%) of saline (electrical conductivity of 2.5 dS m-1) effluent from fish farming. The organic matter, dry matter, mineral matter, crude protein, neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber, lignin, hemicellulose, and cellulose contents of the plants were evaluated. The crude protein contents of the plant components, and mineral matter content of leaves and panicles increased, and the NDF of leaves decreased in treatments with the highest leaching fractions. The F305 variety presented better chemical-bromatological characteristics compared to the other sorghum varieties evaluated. |
Palavras-Chave: |
Características químico-bromatológicas. |
Thesagro: |
Água Salina; Forragem; Sorghum Bicolor; Sorgo Forrageiro. |
Thesaurus Nal: |
Forage; Forage grasses; Grain sorghum. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196196/1/Welson-2019.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
08/01/2013 |
Data da última atualização: |
26/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DIAS, M.; DEL SANTO, V. R.; SOUZA, G. B. de. |
Afiliação: |
VICTOR ROGERIO DEL SANTO, CPPSE; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE. |
Título: |
Avaliação de espectros de nirs de diferentes espécies e cultivares de brachiária por meio de análises de componentes principais. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DA REDE NIR EMBRAPA, 2., 2012, João Pessoa. Anais... Sete lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2012. |
Páginas: |
1p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
NIR; PCA. |
Thesagro: |
Brachiaria. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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